Dokument bez tytułu
 
   
 
 
     
 

 

 

  Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r., Nr 119) - dalej RODO informuję, iż:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej prowadzony przez Zgromadzenie Braci Szkół Chrześcijańskich z siedzibą w Przytocku, Przytocko 39, 77-230 Kępice adres: e-mail: dpsprzytocko@gmail.com.

2. Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych, z którym może się Pani/Pan skontaktować w sprawach ochrony swoich danych osobowych pod e-mailem iod.dps.przytocko@gmail.com.

3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celach statutowych Domu Pomocy Społecznej prowadzonym przez Zgromadzenie Braci Szkół Chrześcijańskich w Przytocku.

4. W każdej chwili może Pan/Pani wycofać udzieloną zgodę, przy czym wycofanie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

5. Podanie wszystkich danych osobowych jest dobrowolne.

6. W związku z przetwarzaniem danych w celu wskazanym w pkt. 3, Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych:

a) podmiotom upoważnionym do odbioru Pani/Pana danych osobowych na podstawie odpowiednich przepisów prawa;

7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres:

a) roku od dnia wyrażenia zgody na przetwarzania Pani/Pana danych osobowych, które zostały zebrane.
b) zgodny z przepisami Kodeku Pracy, ZFŚS albo innymi aktami prawnymi.

8. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy/organizacji międzynarodowej.

9. Pana/Pani dane osobowe nie będą wykorzystywane do zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowania.

10. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody wyrażonej przed jej cofnięciem. Oświadczenie o cofnięciu zgody na przetwarzanie danych osobowych wymaga jego złożenia w formie pisemnej lub elektronicznej na adres mailowy: dpsprzytocko@gmail.com lub dpskadry@gmail.com lub iod.dps.przytocko@gmail.com.

11. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych następuje niezgodnie z prawem.